Manifestación 6 M

Manifestación 6 M

miércoles, 5 de marzo de 2008

Crònica dels succesos d'avui a la UAB, concentració més demanda de dimissió del rectorat

Després de la brutal repressió dels mossos d'esquadra enviats pel rector Lluís Ferrer cap als estudiants que ocupaven la facultat de Lletres, ahir dia 5 de març s'han reunit uns 800 estudiants en l'assemblea general de campus celebrada a la plaça cívica.

El comitè de vaga ha fet una reunió extraordinària per decidir la resposta que es donava les gressions del dia 4. Després, hi ha hagut un reunió amb els ferits per la càrrega indiscriminada dels mossos per parlar sobre la denúncia colectiva que es farà properament.

A l'assemblea eneral de campus s'ha explicat l'ocupació i posterior repressió a la facultat de Lletres, sol·licitat pel rector Lluís Ferrer. El rebuig contra l'actuació dels mossos i el rector ha estat unànime. Acte seguit, hi hagut la xerrada sobre les experiències de lluita contra Bolonya arreu d'Europa, amb un company de Sevilla, un de Perpinyà, un de Grècia i una professora del departament de Sociologia de la UAB. Després s'ha donat pas a un torn obert de paraules, o­n han intervingut diversos companys cridant a la mobilització unitària contra el procés de privatització.

Abans de começar a pujar al rectorat, ens van informar que Joan Carbonell, Vicerrector d'Estudiants, havia dit al Consell de Govern que l'ocupació de la Facultat de Lletres havia estat obra "una minoria violenta i feixista" i que l'actuació dels mossos havia estat la correcta. A la 13.00 va començar a avançar la concentració en direcció el rectorat. La voluntat era entrar en bloc al consell de govern que s'hi estava celebrant per llegir un manifest i demanar la dimissió de l'equip de govern. Això no ha estat possible perquè el consell, tot i tenir assumptes molt importants entre mans, ha acabat abans d'hora i els seus assistents han fugit. L'únic càrrec que hi havia era Joan Carbonell, Vicerector d'estudiants, qui s'ha negat a disculpar-se ni fer-se responsable de l'actuació d'ahir. L'única resposta que ens va donar va ser un silenci còmplice amb la inadmissible actuació del rector.

Al rectorat van arribar uns 2000 estudiants, cridant "rector dimissió", "no, no, no, a la privatització" o "fora mossos de la universitat". A l'edifici del rectorat es va entrar pacíficament, però no tothom va poder entrar per la quantitat de gent mobilitzada. Així, al sortir del Rectorat, es va fer una concentració en la qual es va explicar què havia passat i què havia dit el vicerrector, res. El crit unànime va ser de nou "dimissió, dimissió" i "no, no, no, a la privatització". Per acabar es va llegir un manifest en el qual s'explicava la situació de bancarrota econòmica, la manca de financiació pública, i l'absència d'informació i democràcia amb el què s'està portant a terme la aplicació de la LOU i el Reial Decret. Es va reafirmar que les mobilitzacions del dia 4 i del dia 5 són contra la implantació del procés de Bolonya i la forma amb la què el rector Lluis Ferrer la està portant a terme: manca de informació i diàleg i mossos d'esquadra en una universitat pública per defensar la seva gestió.
Rector Dimimissió
NO a la LOU
NO a BOlonya
Dia 6 VAGA - Mani Plaça Universitat 12h

1 comentario:

Unknown dijo...

ahir vam fer un bloc per començar a fer un mail-bomb al grasa.

de moment ningú sembla que s'hagi animat a fer-lo suposant perquè som un bloc anònim.

si voleu canviem l'adreça per la vostra o la de l'assemblea contra la precarietat a veure si així la iniciativa guanya confiança.

http://uabrules.wordpress.com/

Mobilitzem-nos contra Bolonya i l'aplicació del Reial Decret

Mobilitzem-nos contra Bolonya i l'aplicació del Reial Decret