Manifestación 6 M

Manifestación 6 M

domingo, 2 de marzo de 2008

Declaració del MAES davant la vaga estudiantil del 6 de març


El procés de Bolonya pretén limitar enormement l'accés a la universitat, pel que als ensenyaments secundaris hi haurà també una gran transformació. En aquest sentit, Zapatero ha anunciat que tornen els ITINERARIS que ja va intentar implantar Aznar.

6 M: VAGA ESTUDIANTILSURT AL CARRER I ATURAREM BOLONYAEl 6 de març hi ha una jornada de lluita estudiantil contra la privatització, mercantilització i elitització de la universitat pública, convocada per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP). Aquesta convocatòria és la continuació de les mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic dels cursos passats. Des del Moviment d’Assemblees Estudiantils de Sabadell (MAES) donem suport a aquesta convocatòria.

El procés de Bolonya pretén limitar enormement l'accés a la universitat, pel que als ensenyaments secundaris hi haurà també una gran transformació. En aquest sentit, Zapatero ha anunciat que tornen els ITINERARIS que ja va intentar implantar Aznar. Aquests itineraris estan destinats a crear mà d'obra barata i exclouen la possibilitat d'accedir a la universitat, és a dir, l'educació deixa de tenir com a objectiu augmentar el coneixement i la capacitat crítica i es posa al servei del mercat. Això suposa una segregació de l’alumnat que es realitza independentment de la voluntat dels estudiants i en funció d'uns indicadors que valoren tant l'actitud i comportament a classe com coneixements extres (idiomes, informàtica…). Aquesta segregació equival a etiquetar i condemnar els alumnes, i discrimina els estudiants amb menys recursos econòmics. D'aquesta forma, l'ensenyament de qualitat queda reservat per a aquells que s’ho puguin permetre.Aquest és el camí que segueix la LOE de Zapatero, que no compta amb recursos suficients per a evitar la massificació a les aules i no té cap intenció d’augmentar el nombre ni la qualitat dels centres públics. La LOE (Llei Orgànica d'Educació) augmenta les subvencions a l'educació privada alhora que la iguala legalment a la pública i, enlloc d'apostar per l'ensenyament públic i de qualitat, augmenta els privilegis a l'Església Catòlica, manté la religió a les escoles i permet la discriminació per raó de sexe...


http://www.kaosenlared.net/noticia/declaracio-maes-davant-vaga-estudiantil-6-marc






No hay comentarios:

Mobilitzem-nos contra Bolonya i l'aplicació del Reial Decret

Mobilitzem-nos contra Bolonya i l'aplicació del Reial Decret